Solidariteitsprojecten

Dien een aanvraag in

Hebben jongeren in jouw organisatie een idee om hun buurt, stad of provincie beter te maken? Staan ze te springen om bijvoorbeeld een evenement te organiseren om de jongeren in de regio bij elkaar te brengen? Zet met een groep van minstens 5 jongeren een vernieuwend solidariteitsproject op met een lokale impact; er is van alles mogelijk!  

Wat?

 • Deeltijds vrijwilligerswerk (’s avonds, in het weekend, tijdens vakanties …);
 • 2 maanden tot 1 jaar;
 • De jongeren zijn tussen 18 en 30 jaar;
 • Minstens 5 jongeren in een groep, eventueel gesteund door een coach;
 • Voor jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie en/of met een beperking kan je rekenen op extra ondersteuning.

Waar?

Solidariteitsprojecten kunnen in België en in de grensregio’s van ons land.

Hoe?

De jongeren zelf zetten het project op, ontwikkelen en implementeren het. Ze kunnen ook zelf de aanvraag indienen, of via een organisatie subsidies aanvragen.

Mochten de jongeren nog met vragen zitten, kunnen ze hieronder aan de slag met de chatbot. Het doorlopen van de vragen neemt ongeveer 15 minuten in beslag. De antwoorden worden doorgestuurd naar een collega bij JINT. Die kan daarna ook ondersteunen bij de aanvraag.

Solidariteitsprojecten - johannesdebruycker

Subsidieblokken van 2024:

 • Projectmanagement: € 630 per maand, voor de uitvoering en het management van het project;
 • Coachingkosten: een vast bedrag (€ 255) per gewerkte dag, met een maximum van 12 dagen. Daarmee ondersteun je de deelname van je coach financieel;
 • Exceptionele kosten: kosten gelinkt aan de deelname van jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie aan je project. Ze worden dan 100% terugbetaald, met een maximum van € 7.000 voor deelnemers in een maatschappelijk kwetsbare situatie als doelgroep.

 

Dien een aanvraag in

Volgende deadline

01/10

Tip
12u is de uiterste deadline waarop dossiers aanvaard worden. We raden je aan om je aanvraag al enkele dagen vroeger in te dienen. Zo kan je ons bij bv. technische problemen nog contacteren en toch tijdig indienen.

Tip
Wie meer wil weten over de verschillende mogelijkheden kan een infosessie over Europese jongerenprojecten en vorming volgen. Daar maak je kennis met de spelregels, kan je een vorming volgen en ook een persoonlijk overleg aanvragen.

€ Budget

105.219
 • Inspiratie

  Ons laten erkennen als organisatie voor Europees vrijwilligerswerk, een logische keuze!

  Lees meer
  Inspiratie

  Creatieve workshops voor én door jongeren

  Lees meer
  Inspiratie

  Solidariteit aan het werk bij ‘Together we stand’

  Lees meer