Welkom bij het European Solidarity Corps, het Europese subsidieprogramma dat je (financiële) ondersteuning biedt bij het opzetten van jouw jeugdproject.
JINT vzw is het Nationaal Agentschap voor het European Solidarity Corps in Vlaanderen.

scroll

De wereld binnen handbereik

Geef een vrijwilliger een onvergetelijke tijd in binnen- of buitenland. Laat jongeren grensverleggende ervaring opdoen met subsidies van het European Solidarity Corps.

Europa
31 december 2024. 00u - 23u59

Internationale trainingen

Wist je dat je zelf ook kan deelnemen aan internationale trainingen gesubsidieerd door Europa? Je betaalt voor je deelname €50, alle andere kosten (vervoer, verblijf, maaltijden, activiteiten) worden gefinancierd door de Europese programma's. Zo’n training gaat door in binnen- of buitenland, duurt meestal meerdere dagen en draait rond een bepaald thema. Professionele trainers faciliteren de training en geven je de kans heel wat nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Het is bovendien het ideale moment om mogelijke partners te ontmoeten voor je volgende project. Elk jaar zijn er heel wat vormingen waar je aan kan deelnemen. Je vindt een overzicht op de website van JINT. Bekijk alle trainingen

Lees meer
do 11 juli 2024

Noodsituatie?

We hopen natuurlijk van niet, maar je weet maar nooit dat je tijdens je project in een crisissituatie terechtkomt. Wat moet je doen bij zo’n noodsituatie?

Lees meer
do 6 juni 2024

Beneficiary Module projecten 2024

home office

De projecten goedgekeurd tijdens de eerste ronde van 2024 zijn nog niet zichtbaar in de Beneficiary Module. We wachten momenteel op een update vanuit de Europese Commissie waardoor alle projecten zichtbaar zullen zijn. Deze update staat gepland in de maand juni, een exacte datum kunnen we helaas niet meegeven. Wij kijken er samen met jullie […]

Lees meer
vr 24 mei 2024

Nieuw aanspreekpunt en WhatsAppcommunity vrijwilligers

Two people sit across from each other at a table, each holding a mug, with only their hands visible. The scene is minimal with neutral tones.

Vanaf juni 2024 is er een nieuw aanspreekpunt voor vrijwilligers én kunnen vrijwilligers elkaar makkelijker ontmoeten via de WhatsAppcommunity.

Lees meer
Inspiratie

Creatieve workshops voor én door jongeren

Lees meer
Inspiratie

Jonge asielzoekers met hun eigen verhaal op de planken

Lees meer
Inspiratie

Solidariteit aan het werk bij ‘Together we stand’

Lees meer