Terug naar zoekresultaten

Mijn solidariteitsproject staat op de reservelijst, wat betekent dat?

Kreeg je een mailtje met de resultaten van de evaluatiecommissie waarin staat dat je project op de reservelijst staat? Dat betekent dat je project wel voldoende punten scoorde, maar er niet genoeg budget beschikbaar is. Het kan zijn dat je project alsnog gesubsidieerd wordt na de tweede of derde deadline.

Hoe komt het dat er te weinig budget is?

Per subsidiemogelijkheid (=actie) is er een budget per jaar. Wij bepalen hoeveel budget er per deadline toegekend wordt. Dit om te vermijden dat al het budget wordt opgebruikt in de eerste deadline en er geen budget meer over is voor projecten aangevraagd in de tweede of derde deadline.

Stel dat er in een volgende deadline uiteindelijk minder projecten goedgekeurd werden dan het budget dat voorhanden was, dan is er budget over. Met die pot kunnen we projecten die in de voorgaande deadlines van dat jaar op de reservelijst kwamen, alsnog subsidiëren. Projecten ingediend in de laatste deadline van een jaar kunnen dus nooit op een reservelijst terechtkomen.

Kan ik mijn kansen verhogen om alsnog gesubsidieerd te worden?

Als er nog budget over is na een deadline, wordt er gekeken naar de oorspronkelijke score die je project kreeg. Er wordt een ranglijst gemaakt van hoogste naar laagste score. Het budget wordt toegekend van boven naar beneden, tot de pot leeg is. Een hogere score heeft dus een voordeel.

Je kan je project schrappen van de reservelijst, het herschrijven op basis van de feedback die je meekreeg en opnieuw indienen. Op die manier kan je proberen een hogere score te halen en je kansen op subsidiëring te verhogen.

Om je project te schrappen van de reservelijst stuur je een mailtje naar de persoon van wie je de mail kreeg met het resultaat van de evaluatiecommissie.

Categorieën: Jongeren, Organisaties