Reset

Hierboven kan je zo gericht zoeken als je zelf wil:
kies over welke mogelijkheid je iets zoekt;
speur je naar iets uit de vorige jaren, duid dat dan aan;
selecteer een van de vaak gezochte items, of zoek op naam/term.

Meerwaarde

Ondersteuning

JINT zet je op weg om een kwaliteitsvol project uit te werken. Op deze en de JINT-website vind je alles wat je nodig hebt om een hoogwaardige aanvraag in te dienen en je goedgekeurd project verder op te volgen.

Tip
Heb je een idee voor een project, maar wil je toch nog wat extra info? Kom dan naar onze volgende info- en vormingsdag. Daar krijg je alle info over de verschillende mogelijkheden en kan je een persoonlijk overleg met een van de collega’s aanvragen.

Welke ondersteuning is er?

Wil je een aanvraag bij ons indienen, dan kan je rekenen op technische ondersteuning (over de spelregels, problemen met formulieren …).
Ben je een nieuwe indiener in een bepaald soort project (bv. je eerste vrijwilligersteam), is er nog maar één zo’n project van jouw organisatie goedgekeurd of werk je met jongeren uit een bijzondere doelgroep, dan kan je daarnaast ook rekenen op ondersteuning op maat. Zo komt je project met dezelfde bagage aan de startlijn als dat van een organisatie met meer ervaring. Stuur ons ten laatste 2 weken voor de deadline (hoe vroeger, hoe liever!) jouw ingevuld aanvraagformulier om van ons feedback op maat te krijgen.

Tip
Leg je oor te luister bij andere organisaties uit vorige projecten of uit je netwerk.

Lees meer
! Verplicht

Stap 1: Registratie van je organisatie of groep (OID)

Een Organisation ID (OID) is nodig voor elke organisatie of groep van jongeren die een aanvraag wil indienen of partner is in een European Solidarity Corps-project. De voorloper van OID was PIC.

Wie?

Elke organisatie of informele groep die een European Solidarity Corps-aanvraag wil indienen of partner is in een European Solidarity Corps-project, moet zich registreren.

  • Elke vzw, van gelijk welk niveau;
  • Elke overheid: gemeente, jeugddienst …;
  • Elke informele groep van jongeren, feitelijke vereniging …

Tip
In dit document lees je wat de onderlinge verschillen zijn tussen een informele groep, feitelijke vereniging en een vzw. Kies je toch voor een feitelijke vereniging, zet dan één en ander op papier en via het document ‘modelstatuten feitelijke vereniging’.

Wat?

  • Je gebruikt je Organisation ID (OID) om een deel van je aanvragen, eindverslagen enz. automatisch in te vullen;
  • Je hoeft je slechts een keer te registreren;
  • Je kan je OID tot het einde van het programma, eind 2027, gebruiken.

Wanneer?

Registratie moet vóór de deadline gebeuren. Zonder registratie kan je geen aanvraag indienen of partner zijn in een project.

Tip
Je kan je op elk moment online registreren en je gegevens aanpassen.
Overweeg je een aanvraag in te dienen of wil je partner worden in een project? Wacht niet tot de deadline, maar doe dit zo snel mogelijk!

Hoe?

Registreren gebeurt in verschillende stappen via het online Erasmus+ and European Solidarity Corps Platform (EESCP). Lees in de handleiding (OID en ORS) hoe je de drie stappen doorloopt en wat je moet doen bij problemen:

  • stap 1: een EU-login aanmaken;
  • stap 2: een OID voor je organisatie/groep aanmaken;
  • stap 3: je organisatiegegevens aanvullen en de nodige documenten opladen;
  • probleem: je bent je wachtwoord vergeten;
  • probleem: het e-mailadres bestaat niet meer.

Tip
Gebruik voor je EU-login een algemeen, maar duidelijk e-mailadres dat bijvoorbeeld niet verdwijnt bij een eventuele personeelswissel. Ga voor iets zoals .

Tip
Kijk eerst goed na of je organisatie al geregistreerd is. Een organisatie kan slechts één OID hebben.

Meer weten?

Heb je nog vragen? Geef ons een seintje.

Lees meer Naar de website
! Verplicht

Stap 2: European Solidarity Corps officiële programmagids 2023

Deze programmagids is een uitgave van de Europese Commissie met alle regels, criteria en inlichtingen. Neem de relevante delen zeker goed door om te weten of jouw project voldoet aan de geldigheids- en kwaliteitsnormen.

De programmagids is een lijvig document. Om je op weg te helpen lichten we de inhoudstafel verder toe:

  • Part A‘ is algemene informatie die voor iedereen relevant is, of het nu gaat om vrijwilligerswerk of een solidariteitsproject.
  • Onder ‘Part B‘ vind je specifieke informatie en de criteria per actie.
    • Kijk onder ‘volunteering projects’ voor vrijwilligerswerk en vrijwilligersteams
    • Ook ‘Quality label for volunteering in solidarity activities’ is relevant. Je zal immers zo’n kwaliteitslabel moeten aanvragen.
  • ‘Part C’ is niet relevant voor vrijwilligerswerk, -teams of solidariteitsprojecten
  • ‘Part D’ is niet relevant voor solidariteitsprojecten.
  • Part E‘ beschrijft de procedure voor het indienen van projectaanvragen.

Dit document is in het Engels.

 

Lees meer Naar de website
Meerwaarde

Maak je project duurzaam

Het European Solidarity Corps wil haar steentje bijdragen aan de Europese Green Deal, ook jouw project kan daartoe bijdragen.

Eén van de prioriteiten binnen het European Solidarity is milieubescherming, duurzame ontwikkeling en klimaatactie. Het is dus een meerwaarde om jouw project en de daarbij horende events zo duurzaam mogelijk te organiseren. JINT creëerde een handleiding voor duurzame evenementen, die zowel bruikbaar is voor grotere projecten als kleinere evenementen. Je vindt de handleiding en verdere informatie op de website van JINT.

De Europese Commissie creëerde ook een Go Green e-zine met 7 tips om jouw project te verduurzamen.

Lees meer Naar de website
Meer Toon alles