Hierboven kan je zo gericht zoeken als je zelf wil:
kies over welke mogelijkheid je iets zoekt;
speur je naar iets uit de vorige jaren, duid dat dan aan;
selecteer een van de vaak gezochte items, of zoek op naam/term.
Een Organisation ID (OID) is nodig voor elke organisatie of groep van jongeren die een aanvraag wil indienen of partner is in een European Solidarity Corps-project. De voorloper van OID was PIC.
Elke organisatie of informele groep die een European Solidarity Corps-aanvraag wil indienen of partner is in een European Solidarity Corps-project, moet zich registreren.
Tip
In dit document lees je wat de onderlinge verschillen zijn tussen een informele groep, feitelijke vereniging en een vzw. Kies je toch voor een feitelijke vereniging, zet dan één en ander op papier en via het document ‘modelstatuten feitelijke vereniging’.
Registratie moet vóór de deadline gebeuren. Zonder registratie kan je geen aanvraag indienen of partner zijn in een project.
Tip
Je kan je op elk moment online registreren en je gegevens aanpassen.
Overweeg je een aanvraag in te dienen of wil je partner worden in een project? Wacht niet tot de deadline, maar doe dit zo snel mogelijk!
Registreren gebeurt in verschillende stappen via het online Erasmus+ and European Solidarity Corps Platform (EESCP). Lees in de handleiding (OID en ORS) hoe je de drie stappen doorloopt en wat je moet doen bij problemen:
Tip
Gebruik voor je EU-login een algemeen, maar duidelijk e-mailadres dat bijvoorbeeld niet verdwijnt bij een eventuele personeelswissel. Ga voor iets zoals .
Tip
Kijk eerst goed na of je organisatie al geregistreerd is. Een organisatie kan slechts één OID hebben.
Heb je nog vragen? Geef ons een seintje.
Deze programmagids is een uitgave van de Europese Commissie met alle regels, criteria, inlichtingen … voor 2021.
Dit document is in het Engels.
Deze programmagids is een uitgave van de Europese Commissie met alle regels, criteria, inlichtingen… voor 2022.
Dit document is in het Engels.
ESC_PG2022_v2
DownloadDeze programmagids is een uitgave van de Europese Commissie met alle regels, criteria en inlichtingen. Neem de relevante delen zeker goed door om te weten of jouw project voldoet aan de geldigheids- en kwaliteitsnormen.
De programmagids is een lijvig document. Om je op weg te helpen lichten we de inhoudstafel verder toe:
Dit document is in het Engels.