Training for Organisations in Solidarity Corps Activities

Wat is een TOSCA?

TOSCA staat voor Training for Organisations in Solidarity Corps Activities. Tijdens zo’n training komen medewerkers van organisaties met een kwaliteitslabel samen op één plek om ervaringen uit te wisselen.

Wat is het doel?

Organisaties die actief zijn als ontvangende of zendende organisatie binnen het European Solidarity Corps krijgen de kans hun expertise te vergroten, om op die manier de kwaliteit en de impact van de projecten te waarborgen. Daarnaast is zo’n training een unieke kans om partners (potentiële zend- of hostorganisaties) te leren kennen over heel Europa en de partnerlanden.

De concrete doelstellingen van een TOSCA zijn:

 • Bevordering van begrip, bewustzijn en inzet voor de kwaliteitscriteria van het European Solidarity Corps
 • Competenties opbouwen voor het opzetten en uitvoeren van vrijwilligersprojecten
 • Aandacht voor duidelijkheid en ondersteuning over hoe het programma formeel werkt: kansen, richtlijnen, structuren, prioriteiten, regels en procedures.
 • deelnemers de ruimte geven om uit te wisselen over vragen en noden
 • Een ondersteunende gemeenschap van organisaties creëren die betrokken zijn bij het European Solidarity Corps

Wil jij als medewerker van een organisatie met een kwaliteitslabel (of je nu instaat voor de administratie, de coaching van de vrijwilligers of allebei) graag jouw internationale collega’s ontmoeten en je expertise rond het programma uitbreiden? Dan is zo’n TOSCA iets voor jou! Deze training gaat 3 à 4 keer per jaar door, telkens in een ander land met een internationale groep. Hou de kalender in de gaten voor de volgende edities!

Meer nieuws

 • do 30 november 2023

  Programmagids en deadlines 2024

  Vrijwilligerswerk via European Solidarity Corps

  Een overzicht van alle spelregels in het European Solidarity Corps voor 2024 lees je in de nieuwe programmagids.

  Lees meer
  do 9 november 2023

  Op bezoek bij de On-arrival Training

  Elke vrijwilliger die aankomt in België neemt deel aan een On-arrival Training. Wat ze daar uitspoken? Wij gingen langs op de training in oktober en zagen dat het goed was.

  Lees meer
  ma 9 oktober 2023

  Catch’Up Tool Fair

  Op 26 oktober is het weer tijd voor Catch’Up, het event voor jeugdwerkers. Dit jaar wordt de Catch’Up een heuse Tool Fair. Je leert nieuwe tools kennen en  ontdekt wat die kunnen betekenen voor het jouw lokaal jeugdwerk en internationale projecten. Meer info en inschrijven

  Lees meer