Training for Organisations in Solidarity Corps Activities

Wat is een TOSCA?

TOSCA staat voor Training for Organisations in Solidarity Corps Activities. Tijdens zo’n training komen medewerkers van organisaties met een kwaliteitslabel samen op één plek om ervaringen uit te wisselen.

Wat is het doel?

Organisaties die actief zijn als ontvangende of zendende organisatie binnen het European Solidarity Corps krijgen de kans hun expertise te vergroten, om op die manier de kwaliteit en de impact van de projecten te waarborgen. Daarnaast is zo’n training een unieke kans om partners (potentiële zend- of hostorganisaties) te leren kennen over heel Europa en de partnerlanden.

De concrete doelstellingen van een TOSCA zijn:

 • Bevordering van begrip, bewustzijn en inzet voor de kwaliteitscriteria van het European Solidarity Corps
 • Competenties opbouwen voor het opzetten en uitvoeren van vrijwilligersprojecten
 • Aandacht voor duidelijkheid en ondersteuning over hoe het programma formeel werkt: kansen, richtlijnen, structuren, prioriteiten, regels en procedures.
 • deelnemers de ruimte geven om uit te wisselen over vragen en noden
 • Een ondersteunende gemeenschap van organisaties creëren die betrokken zijn bij het European Solidarity Corps

Wil jij als medewerker van een organisatie met een kwaliteitslabel (of je nu instaat voor de administratie, de coaching van de vrijwilligers of allebei) graag jouw internationale collega’s ontmoeten en je expertise rond het programma uitbreiden? Dan is zo’n TOSCA iets voor jou! Deze training gaat 3 à 4 keer per jaar door, telkens in een ander land met een internationale groep. Hou de kalender in de gaten voor de volgende edities!

Meer nieuws

 • vr 24 mei 2024

  Nieuw aanspreekpunt en WhatsAppcommunity vrijwilligers

  Two people sit across from each other at a table, each holding a mug, with only their hands visible. The scene is minimal with neutral tones.

  Vanaf juni 2024 is er een nieuw aanspreekpunt voor vrijwilligers én kunnen vrijwilligers elkaar makkelijker ontmoeten via de WhatsAppcommunity.

  Lees meer
  di 20 februari 2024

  Problemen bij indiening?

  Help bij computer

  Heb je problemen bij het indienen van je aanvraag? Onder uitzonderlijke omstandigheden aanvaarden we subsidieaanvragen die niet voor 20 februari 2024, 12u via de officiële weg zijn ingediend.

  Lees meer
  wo 7 februari 2024

  Europese verkiezingen

  Op 9 juni is het tijd voor de Europese verkiezingen. Ook Europese vrijwilligers kunnen vanuit België hun stem uitbrengen.

  Lees meer