Partner wijzigt bankrekening? Wees aandachtig voor fraude!

Het is niets nieuws: fraudeurs stelen een identiteit of hacken een bankrekening. Ook in European Solidarity Corps-projecten valt het voor. Let dus goed op volgende zaken:

 • Fraudeurs hebben de neiging om e-mailadressen te gebruiken die erg op het origineel lijken, maar nooit identiek zijn, bv.: wordt . Soms is de naam wel dezelfde, maar de e-mailprovider weer anders.
 • Fraudeurs vragen om een ​​overschrijving naar een nieuwe bankrekening, waarvoor ze valse documenten van een bank gebruiken met vermelding van de naam en gegevens van je partner. Zodra het geld naar de verkeerde bankrekening wordt overgemaakt, strijken de fraudeurs het geld op en ben je het geld kwijt.

Als begunstigde/coördinator ben jij verantwoordelijk, dus wees waakzaam in samenwerkingen, vooral als een partner plots zijn bankrekening wijzigt.

Meer nieuws

 • wo 16 maart 2022

  Aanvraagformulieren mei 2022 online

  werkruimte met laptop

  De aanvraagformulieren voor de deadline van mei 2022 zijn er!

  Lees meer
  wo 9 maart 2022

  Kwaliteitslabelaanvraagformulier online

  online application forms

  Het aanvraagformulier voor je Kwaliteitslabel is er!

  Lees meer
  wo 2 maart 2022

  Solidari-tijd!

  Oekraïense vlag

  JINT is solidair met de mensen uit Oekraïne en gelooft dat het daarom meer dan ooit nodig is om in te zetten op Europese solidariteit, engagement en ontmoeting van jongeren, van binnen en buiten de Europese Unie.

  Lees meer