Voor de vrijwilligers in het European Solidarity Corps voorziet het programma een (aanvullende) verzekering voor ziektekosten. De samenwerking met zo’n verzekeraar gaat periodiek via openbare aanbestedingen. Sinds 2023 werkt de Europese Commissie voor het European Solidarity Corps samen met een nieuwe verzekeraar: Henner. Alle vrijwilligers die hun activiteit starten vanaf 8 februari 2023 zullen verzekerd zijn via Henner. De dekking en principes van de verzekering blijven dezelfde en zijn terug te vinden in de programmagids 2023 ‘Part D’, pg. 78-80.
Mogelijk zal je projecten hebben lopen waarbij vrijwilligers via 2 verschillende verzekeraars zijn gedekt, afhankelijk van de startdatum van hun vrijwilligersactiviteit: beide lopen nog een tijd in parallel. Vrijwilligers die startten vóór 8 februari 2023 blijven verzekerd via Cigna. Vrijwilligers die startten op 8 februari 2023 of later zullen verzekerd zijn via Henner.
Praktisch gebeurt de registratie bij de verzekering automatisch en achter de schermen, op voorwaarde dat je volgende stappen volgt:
De organisatie die het project binnen het European Solidarity Corps heeft ingediend, registreert de vrijwilliger(s) ten laatste twee weken voor vertrek.
Let op!
Een keer per week wordt de informatie van de Beneficiary Module naar de verzekeraar verstuurd. Registreer je vrijwilliger(s) dus ten laatste twee weken voor vertrek.
Houd de gegevens van de vrijwilliger(s) up-to-date in de Beneficiary Module (BM). Als er iets verandert, bijvoorbeeld aan de activiteitsdata, pas die informatie dan aan in de BM. De actuele gegevens worden een keer per week gecommuniceerd tussen de BM en CIGNA.
Heb je technische problemen met de PASS, neem contact op met JINT of stuur een e-mail naar . Voor vragen over de Beneficiary Module kan je bij JINT terecht.
Een overzicht van alle spelregels in het European Solidarity Corps voor 2025 lees je in de nieuwe programmagids.
Lees meerDe deadline om je projectaanvraag in te dienen, is verplaatst naar dinsdag 8 oktober (12u00).
Lees meerWe hopen natuurlijk van niet, maar je weet maar nooit dat je tijdens je project in een crisissituatie terechtkomt. Wat moet je doen bij zo’n noodsituatie?
Lees meer