Terug naar zoekresultaten
! Verplicht

Stap: Kandidaat stellen

Je kan zelf op zoek gaan naar aanbiedingen van gastorganisaties in het buitenland.

Als je een project gevonden hebt bij een gastorganisatie waar je graag aan de slag zou gaan, is het tijd om te ‘solliciteren’. Dit gebeurt ook via het European Youth Portal. Wanneer je klikt op een zoekertje, verschijnt er een knop om je kandidaat te stellen. Zorg dat je zeker voor de deadline je aanvraag indient, die vind je altijd terug bij het zoekertje.

Het kan zijn dat er meerdere jongeren zich kandidaat stellen voor één project, in dat geval zal de gastorganisatie een keuze moeten maken. Vaak doen ze dit op basis van jouw motivatie en een online gesprek. Geen zorgen, zo’n gesprek verloopt niet zo streng als een echt sollicitatiegesprek. Het is eerder een moment waarop je samen met de organisatie kijkt of jullie verwachtingen op dezelfde lijn liggen. Tijdens dat gesprek kan jij ook al jouw vragen stellen.

Omdat er vaak meerdere jongeren zich kandidaat stellen voor dezelfde plek, raden we aan om voor meerdere projecten te solliciteren. Zorg ook voor een persoonlijke motivatiebrief, dat verhoogt je kansen.

Hoe je je kandidaat stelt, zie je in dit filmpje: