Terug naar zoekresultaten
Meerwaarde

Stap 2a: vind een plaats in een vrijwilligersteam via een zoekertje

Je kan zelf op zoek gaan naar aanbiedingen van vrijwilligersteams.

Om dat te doen, log je in op de European Solidarity Corps-databank met je gegevens. Klik rechts bovenaan op de knop ‘Vacatures’ (of ‘Placements’). Je krijgt een lijst van zoekertjes waarop je kan klikken voor meer info over de taken, je verblijf, de deadline om je kandidatuur te stellen … Als je nog meer info wil, neem je best zelf contact op met de organisatie die het aanbod doet.

Je kan in de lijst van zoekertjes filteren op thema en/of land. Ga in deze lijst op zoek naar een project dat je echt interesseert. Ben je iets tegengekomen dat je aanspreekt? Op de pagina met meer info kan je klikken op ‘reageren’ (of ‘Apply’).

TIP: Zoek iets dat bij je past, zodat je gemotiveerd zal blijven. Laat een organisatie weten waarom je net bij hen aan de slag wil.

Voordeel van deze manier van zoeken: het zijn bestaande projecten en je weet waar en van wanneer tot wanneer ze doorgaan.
Nadeel: niet alle mogelijke plekken waar je aan de slag kan, plaatsen zo’n zoekertje. Er is dus meer mogelijk dan je in deze lijst ziet.