Terug naar zoekresultaten
Meerwaarde

EU Academy en Online Linguistic Support (OLS)

EU Academy is een gratis online platform dat onder andere Online Linguistic Support (OLS) aanbiedt. Via OLS leert de deelnemer bijvoorbeeld de taal die hij/zij/die gaat gebruiken tijdens het European Solidarity Corps-project.

Als organisatie moedig je de jongeren aan om een taal te leren, liefst die die ze gebruiken tijdens hun project. Daarnaast spoor je die jongeren ook aan om een test de doen, zowel voor als na het volgen van de online taallessen. Die testen zijn niet verplicht en de resultaten hebben geen invloed op de deelname aan een European Solidarity Corps-project.

Wat?

In de EU Academy kiest elke deelnemer welke taalcursussen hij/zij/die volgt. Het platform laat de kandidaat op een eigen tempo en afhankelijk van zijn/haar/hun behoeften werken. OLS biedt verschillende mogelijkheden om de taalvaardigheid te verbeteren. Zo kan je er bijvoorbeeld ‘Massive Open Online Courses’ (MOOC’s) volgen met een bepaald thema. OLS is beschikbaar in 29 talen en er is geen beperking op het aantal lessen of talen.

Wie?

Alle deelnemers in een European Solidarity Corps-project hebben toegang tot het hele EU Academy-platform. Het ‘OLS-contact‘ van de organisatie krijgt er de rol ‘Learning Manager‘. Net zoals mentoren kunnen ze er de jongeren begeleiden en hun voortgang volgen.

Anderen hebben toegang tot een deel van de EU Academy, waar ze basismateriaal terugvinden om online een taal te leren. Zo ervaart iedereen de taalverscheidenheid in Europa.

Hoe?

Je krijgt enkel toegang tot het EU Academy-platform en OLS met een EU-login.

Vanaf 1 september 2022 (overgangsfase)

Elke ‘Learning Manager’ met een open project wordt uitgenodigd om handmatig de gegevens van de huidige en toekomstige deelnemers in EU Academy in te vullen, opdat die deelnemers gekoppeld worden aan je project en een uitnodigingsmail krijgen. Zodra de jongere inlogt op EU Academy, krijgt hij/zij/die toegang tot OLS, en kan je de voortgang monitoren.

Daarna (laatste fase)

Elke deelnemer die in de Beneficiary Module is geregistreerd, is automatisch ingeschreven in de OLS. De organisatie die het project binnen het European Solidarity Corps heeft ingediend, registreert de deelnemers zo snel mogelijk, ten laatste twee weken voor vertrek/de start van de activiteit. Zodra de jongere inlogt op EU Academy, krijgt hij/zij/die toegang tot OLS.

De ‘Learning Manager‘ van de organisatie verleent begeleiders en mentoren toegang tot EU Academy. Die persoon kan ook handmatig jongeren toevoegen.

Neem gerust een kijkje op de OLS-helppagina voor meer informatie en neem eventueel contact op met de helpdesk.