Terug naar zoekresultaten
Meerwaarde

Ter info: EU Academy en Online Linguistic Support (OLS)

EU Academy is een gratis online platform dat onder andere Online Linguistic Support (OLS) aanbiedt. Via OLS leer je bijvoorbeeld de taal die je gaat gebruiken tijdens het European Solidarity Corps-project.

Je organisatie moedigt je aan om een taal te leren, liefst die die je gebruikt tijdens een European Solidarity Corps-project. Je kan ook een test doen, zowel voor als na het volgen van de online taallessen. Die testen zijn niet verplicht en de resultaten hebben geen invloed op je deelname aan een European Solidarity Corps-project.

Wat?

In EU Academy kies je welke taalcursussen je volgt. Het platform laat je op je eigen tempo en afhankelijk van je behoeften werken. OLS biedt verschillende mogelijkheden om je taalvaardigheid te verbeteren. Zo kan je er bijvoorbeeld ‘Massive Open Online Courses’ (MOOC’s) volgen met een bepaald thema. OLS is beschikbaar in 29 talen en er is geen beperking op het aantal lessen of talen.

Wie?

Elke deelnemer aan een European Solidarity Corps-project heeft toegang tot het hele EU Academy-platform. De ‘Learning Manager‘ en mentoren van je organisatie kunnen je er begeleiden en je voortgang volgen.

Alle andere jongeren hebben toegang tot een deel van de EU Academy, waar je basismateriaal terugvindt om online een taal te leren. Zo ervaart iedereen de taalverscheidenheid in Europa.

Hoe?

Je krijgt enkel toegang tot het EU Academy-platform en OLS met een EU-login.

Vanaf 1 september 2022 (overgangsfase)

Elke ‘Learning Manager’ van je organisatie vult handmatig je gegevens in EU Academy in, opdat je gekoppeld wordt aan je project en een uitnodigingsmail krijgt. Zodra je je inlogt op EU Academy, krijg je toegang tot OLS.

Daarna (laatste fase)

Elke deelnemer die je organisatie registreert, is automatisch ingeschreven voor OLS.  Zodra je inlogt op EU Academy, krijg je toegang tot OLS.

Neem gerust een kijkje op de OLS-helppagina voor meer informatie en neem eventueel contact op met de helpdesk.