Terug naar zoekresultaten
Meerwaarde

Ter info: indienen

Je ondersteunende of gastorganisatie dient een projectaanvraag in.

Heb je een gastorganisatie gevonden, en een ondersteunende organisatie? Zijn ze met elkaar in contact gebracht? Dan hoef jij zelf enkel nog maar te duimen. Als je je nog niet registreerde in de databank van het European Solidarity Corps, doe dat dan nog (zie infoblokje ‘registreer’). Later zal er een link gelegd moeten worden in die databank tussen jou en het project.

Het dossier invullen en het indienen voor de deadline moeten jouw organisaties samen doen. Zij bepalen of ze de subsidieaanvraag doen bij JINT of bij het Nationaal Agentschap van het gastland. Jij hoeft zelf geen dossier te schrijven.

Ook de praktische zaken regelen zoals logement en reisticket is de taak van de organisaties. Heb je nog vragen over je project of het dossier? Stel ze dan aan jouw ondersteunende of gastorganisatie. Ongeveer 2 maanden na de deadline krijg je van je organisatie te horen of het project is goedgekeurd. Ten vroegste 3 maanden na een deadline start het project.

Als je bijvoorbeeld zoekt via de zoekertjes in de databank van het European Solidarity Corps kan het zijn dat het dossier al in orde was en dat de organisaties enkel nog de gegevens van hun vrijwilliger moeten invullen. In dat geval kan je misschien snel vertrekken.