Terug naar zoekresultaten
Meerwaarde

Vrijwilligersprojecten binnen België

Wil je een vrijwilliger zenden of ontvangen binnen België? Dat kan!

Wie?

Elke organisatie kan een vrijwilligersproject opzetten in eigen land. Om dat te doen, moet elke organisatie en elke partner over een Kwaliteitslabel beschikken. Dat label is toegekend door het Nationaal Agentschap van de Gemeenschap waar die organisatie z’n hoofdzetel heeft.
Zit de hoofdzetel van je organisatie in Brussel, dien je je Kwaliteitslabel-aanvraag in bij een van de twee Nationaal Agentschappen, d.w.z. bij JINT vzw of le BIJ asbl.

Wat?

Voor jongeren die niet mogen en/of kunnen reizen biedt deze optie van vrijwilligerswerk in eigen land zeker mogelijkheden.

Als je vrijwilligersactiviteiten wil doen binnen je eigen Gemeenschap zijn er enkele inhoudelijke accenten die in je Kwaliteitslabelaanvraag moeten zitten. Zo moet de mobiliteit gericht zijn op het empowerment-proces van de jongere(n) en is het Europese aspect niet ver te zoeken.

Hoe?

Dien je subsidieaanvraag in bij het Nationaal Agentschap van de gemeenschap waar je ook je Kwaliteitslabel hebt behaald. Er zijn binnen België dus drie opties: je behaalde je Kwaliteitslabel bij:

  1. JINT vzw. Je bent hier dus aan het juiste adres;
  2. le BIJ. Dien je subsidieaanvraag in bij onze collega’s;
  3. Jugenbüro. Klop ook voor je subsidieaanvraag aan bij hen.

Meer weten?

Andere mogelijkheden in België kan je ook via het Bel’J-programma zoeken en vinden.

Heb je nog vragen over activiteiten binnen België? Geef ons een seintje.