Terug naar zoekresultaten
! Verplicht

Stap 4: budgetaanvraag (ESC51)

Nadat je een kwaliteitslabel op zak hebt, zal je steeds budget moeten aanvragen via de aanvraagformulieren. Heb je een kwaliteitslabel als partnerorganisatie en niet als indienende organisatie? Dan is dit niet voor jou van toepassing.

Kwaliteitslabel vs. budgetaanvraag

Eens je jouw kwaliteitslabel op zak hebt, kan je budget aanvragen. Aangezien je al heel wat inhoudelijke informatie opgaf in de aanvraag voor een kwaliteitslabel, is deze budgetaanvraag veel minder uitgebreid. Je zal nauwelijks nog inhoudelijke informatie moeten opgeven, het gaat hier puur over de aantallen. Bij de budgetaanvraag zal je moeten aangeven hoeveel vrijwilligers je zal zenden of ontvangen en voor hoelang. In regel houd je je hierbij zo goed mogelijk aan je activiteitenplan zoals het werd goedgekeurd onder je kwaliteitslabel. Wijk je er toch van af? Neem dan even contact op met je stafmedewerker.

In tegenstelling tot de aanvraag voor een kwaliteitslabel, moeten deze budgetaanvragen worden ingediend voor bepaalde deadlines. Je vindt de deadlines in de programmagids, die vallen altijd in oktober en februari.

Hoe dien ik een aanvraag in?

Log in met je EU-login en klik bij “Opportunities” op “European Solidarity Corps”. Vervolgens klik je bij de juiste mogelijkheid op “Apply” om het online formulier te beginnen invullen. Je selecteert het formulier met deze code:

  • ESC51-VTJ: vrijwilligerswerk en vrijwilligersteams.

Tip

Vergeet voor de zekerheid niet af en toe een pdf van je aanvraag op te slaan op je computer. Zo vermijd je dat technische moeilijkheden roet in het eten gooien.

Let op!

De aanvraagformulieren voor het Kwaliteitslabel vind je elders, hier.