Solidariteitsprojecten

Dien een aanvraag in

Heb je een idee om jouw buurt, stad, provincie beter te maken? Wil je bijvoorbeeld een evenement organiseren om de jongeren in jouw regio bij elkaar te brengen? Zet met een groep van minstens 5 jongeren een vernieuwend vrijwilligersproject op met een sterke lokale impact; er is van alles mogelijk!

Wat?

 • Deeltijds vrijwilligerswerk (’s avonds, in het weekend, tijdens vakanties …);
 • 2 maanden tot 1 jaar;
 • Minstens 5 jongeren in een groep, eventueel gesteund door een coach;
 • De deelnemers zijn tussen 18 en 30 jaar;
 • Jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie en/of met een beperking kunnen rekenen op extra ondersteuning.

Waar?

Solidariteitsprojecten kunnen in België en in de grensregio’s van ons land.

Hoe?

Je zet zelf het project op, ontwikkelt en implementeert het. Je kan ook zelf de aanvraag indienen of je laten ondersteunen door een organisatie, bijvoorbeeld een lokale jeugdwerkorganisatie, om subsidies aan te vragen.

Heb je nog vragen, stel ze hieronder aan onze chatbot.

Sam van de Solidariteitsprojecten helpt je om met jouw projectidee verder aan de slag te gaan. Ze stelt je vragen die je dieper doen nadenken over je projectidee. Die informatie is nodig om een projectaanvraag voor een solidariteitsproject in te dienen via het European Solidarity Corps.

Het doorlopen van de vragen neemt ongeveer 15 minuten in beslag. Wanneer je op sommige vragen nog niet concreet kan antwoorden, is dat geen probleem. Probeer gewoon zo veel mogelijk info te geven.
Je antwoorden stuurt Sam na afloop door naar haar collega’s bij JINT vzw. Zij contacteren je, opdat je een goede projectaanvraag kan indienen of waar nodig je project nog sterker kan maken.

Solidariteitsprojecten - johannesdebruycker

Subsidieblokken van 2024:

 • Projectmanagement: € 630 per maand, voor de uitvoering en het management van het project;
 • Coachingkosten: een vast bedrag (€ 255) per gewerkte dag, met een maximum van 12 dagen. Daarmee ondersteun je de deelname van je coach financieel;
 • Exceptionele kosten: kosten gelinkt aan de deelname van jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie aan je project. Ze worden dan 100% terugbetaald, met een maximum van € 7.000 voor deelnemers in een maatschappelijk kwetsbare situatie als doelgroep.

 

Dien een aanvraag in

Volgende deadline

07/05

Tip!
12u is de uiterste deadline waarop dossiers aanvaard worden. We raden je aan om je aanvraag al enkele dagen vroeger in te dienen. Zo kan je ons bij bv. technische problemen nog contacteren en toch tijdig indienen.

Tip!
Wie meer wil weten over de verschillende mogelijkheden kan een info- en vormingsdag volgen. Daar maak je kennis met de spelregels, kan je een vorming volgen en ook een persoonlijk overleg aanvragen.

€ Budget

222.079
 • Inspiratie

  Solidariteit aan het werk bij ‘Together we stand’

  Lees meer
  Inspiratie

  Wing wilde een stukje van de wereld ontdekken en tegelijkertijd iets nuttig doen

  Lees meer
  Inspiratie

  “Op reis ontdekte ik dat ik een avontuurlijk persoon ben”

  Lees meer