Inspiratie

Wing wilde een stukje van de wereld ontdekken en tegelijkertijd iets nuttig doen

De geëngageerde Wing wilde een stukje van de wereld ontdekken en tegelijkertijd iets nuttig doen. Vrijwilligerswerk in het buitenland was een logische keuze. Zo draaide ze 10 maanden mee in een organisatie die werkt rond inclusie bij ouderen in Valencia, Spanje.

Wat ik zo bijzonder vind als je naar een vreemd land vertrekt, is het gevoel dat dat met zich meebrengt. Het is een mix van spanning, adrenaline, nieuwsgierigheid. Het is angstwekkend en verslavend tegelijk. Je moet durven je stoute schoenen aan te trekken en de uitdaging aangaan. En het toffe is dat je er nooit spijt van zult krijgen.

De impact die zo’n ervaring op je heeft, is haast onbeschrijfelijk. Het zit zo diep in je geworteld dat het iets is dat niemand van je kan afpakken.

Ik heb de wereld beter leren begrijpen: de gelijkenissen en verschillen in culturen en hoe belangrijk het is om globale problemen samen op te lossen door elkaar te proberen begrijpen. Daarnaast heeft het me ook geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik heb geleerd om mijn plan te trekken, meer initiatief te durven nemen en alerter te zijn in de omgeving rondom mij. Bovendien heb ik tijdens de 10 maanden in Valencia een goede basis Spaans geleerd en buitenlandse vrienden voor het leven gemaakt.

Als ik anderen een tip kan geven, dan is het deze wel:
Sta open voor alles, ook al is het niet altijd simpel. Het is echt oké om iets ‘vreemd’ te vinden, gun jezelf de tijd en de ruimte om er respectvol mee om te gaan. Voor je het weet is dat vreemd deeltje een deel geworden van jezelf!

Wing

Foto auteur: Wing