Terug naar zoekresultaten
! Verplicht

Stap 2: registratie van de kernjongeren (PRN)

Een Participant Reference Number is nodig voor elke jongere die deel uitmaakt van de kerngroep die een aanvraag wil indienen voor een solidariteitsproject.

Wie?

Minstens 5 jongeren tussen 18 en 30 jaar maken deel uit van de kerngroep die een aanvraag voor een solidairteitsproject wil indienen. Zij moeten zich registreren in de database en zo een Participant Reference Number (PRN) bemachtigen.

Wat?

  • Je hebt je nummer (= PRN) nodig in je aanvraagformulier;
  • Elk lid van de kerngroep hoeft zich slechts een keer te registreren.

Wanneer?

Registratie moet vóór de deadline gebeuren. Zonder registratie kan je geen aanvraag indienen.

Hoe?

Klik links op de website bij ‘I am a young person’ (‘Ik ben een jongere’) op ‘Register/Log in’ (‘Registreren/Inloggen’). Vink aan dat je akkoord gaat, vul je geboortedatum in en kies België als je huidige verblijfsplaats. Vul in het volgende formulier je gegevens in. Kies bij type projecten voor ‘Volunteering projects’ (‘Vrijwilligerswerk’) en bij beschikbaarheden voor ‘any time’ (‘altijd beschikbaar’).
Tip
Rechtsboven kan je de taal van de website kiezen.

Om je te registreren heb je een e-mailadres nodig, want je krijgt o.a. een e-mail met een link om je registratie te bevestigen. Dan kan je een wachtwoord kiezen. Later kan je telkens met je e-mailadres en paswoord inloggen op de databank van het European Solidarity Corps.

Je 16-cijferige PRN krijg je per e-mail toegestuurd en vind je bij het tabblad ‘Home’ in het kadertje links bij ‘Your Participant Reference Number’ (‘Je deelnemersnummer’).
Je kan nadien altijd je info en voorkeuren wijzigen via de knop ‘My Profile’ (‘Mijn Profiel’).